Mellár Tamás: Nem csak magunkért, unokáinkért is küzdenünk kell Pécsett!

Mellár Tamás: Nem csak magunkért, unokáinkért is küzdenünk kell Pécsett!

Mellár Tamás teljes erővel dolgozik Pécsért - jelentette ki Szabó Tímea.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselője Pécsre látogatott, ahol Mellár Tamással, a környék országgyűlési képviselőjével együtt tartott sajtótájékoztatót. 

Szabó Tímea: Célunk, hogy mindenki biztonságban érezze magát, mindenki azt érezze, hogy ő is számít Magyarországon!

Szabó Tímea elmondta: A Párbeszéd azért kezdett országjárásba, hogy bemutassák, kormányváltás után, milyen Magyarországot szeretnének. Szabó Tímea  szerint az alapjövedelem egy olyan juttatás, ami minden magyar felnőtt számára 100 ezer forintot, a gyermekek számára 50 ezer forintot garanbtál. Ezzel egyidejűleg a minimálbér nettó értékét felemelik 160 ezer forintra. Ennek megteremtését a Párbeszéd kiszámolta: egyszeri 3300 milliárd forintos átcsoportosítással azonnal megteremthető a feltétele. 

A járvány bemutatatta, hogy bármikor bekövetkezhet egy olyan helyzet, amikor egy ország lába alól csúszik ki a talaj. A kormány pedig vagy nem akar, vagy nem tud erre a helyzetre érdemben reagálni. 

Mellár Tamás a bodai atomtemető ügyéről beszélt. Emlékeztetett, hogy az elmúlt hetekben 3 milliárd forintot utalt át a kormány a kutatásra. Tudomása szerint az országban máshol nem folyik ilyen kutatás, tehát nagy valószínűséggel ide tervezi lerakni a paksi hulladékot a kormány. 

Mellár Tamás: Mindenképpen hallatni kell a hangunkat!

Az országgyűlési képviselő szerint sehol nem tudták még a magas intenzitású atomhulladék lerakását biztonságosan megoldani. Most pedig alig 10 kilométerre egy nagyvárostól tervezi ezt a magyar kormány. Mellár Tamás kijelentette, hogy létre fognak hozni egy szakértői csapatot, hogy minél nagyobb erővel tudják érvényesíteni a pécsiek érdekeit. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Nagyon menő lett a pécsi óriáskerék

Elkészült az 50 méter magas, új pécsi óriáskerék. Fotók:

  • 2020.10.21

Megható sorokkal emlékezett meg Toller Lászlóról Péterffy Attila

Rengeteget dolgozott Pécsért polgármesterként és országgyűlési képviselőként. Mindig emlékezni fogunk rá - írta Pécs polgármestere. 

  • 2020.10.21

Tájrendezés folyik az egykori pécsi bánya helyén

Jelenleg tájrendezési munkálatokat, a terület rekultivációját végzik a pécsi Karolina-külfejtésnél.