Orbán ugyan nem lesz ott, de ezrek zsúfolódnak majd össze a Szuperkupán

Orbán ugyan nem lesz ott, de ezrek zsúfolódnak majd össze a Szuperkupán

Hiába kérték más országok államfői és ellenzéki politikusok, Orbán Viktor nem akarta zárt kapussá tenni a mai Szuperkupa-döntőt. Járvány ide vagy oda, több ezer ember fog összezsúfolódni a Puskás Arénában. 

Felelősebb országok nem is jelentkeztek az esemény megszervezésére, a magyar kormány kérésére az MLSZ azonban igen.

Mivel nem igazán volt túljelentkezés, így az UEFA rábólintott, hogy hazánkban rendezzék meg a koronavírus második hullámában a szuperkupát.

Az UEFA bejelentette, hogy a Budapesten megrendezett tornát egyfajta kísérletként veszi, és ha bebizonyosodik, hogy egy ekkora meccs után nem válik gócponttá az adott helyszín/város, akkor más meccseken is engedélyezik a nézők visszatérését a lelátókra - emlékeztet a Népszava.
Nagyjából 22 ezer nézőt vártak eredetileg a szuperkupára 

A Sevilla és a Bayern München csapata is 3000-3000 jegyet kapott, de ezek jórészéről a járvány gyors terjedése miatt lemondtak. Sőt a bajor miniszterelnök kifejezetten kérte a szurkolókat, hogy ne jöjjenek a magyar fővárosba, ne hordják szét a vírust.

A német szurkolóknak nem lenne szabad elutazniuk a csütörtöki meccsre, mert járványügyi szempontból a magyar főváros rizikós hely és a mérkőzés egy újabb fertőzéshullám gócpontja lehet. Gyomorgörccsel gondolok a budapesti Szuperkupára - mondta Markus Söder, bajor miniszterelnök.

 

Ez a hazai kormányt nem zavarja, olyannyira, hogy úgy gondolták jó ötlet 500 egészségügyi dolgozót is "megjutalmazni" azzal, hogy jegyet kapnak a mérkőzésre. Természetesen ők ezt a nevetséges ötletet vissza is utasították.
A hazai ellenzéki pártok sorban fejezték ki nemtetszésüket azzal kapcsolatban, hogy a kormány rábólintott egy ilyen kísérletezésre, csak azért, hogy a felcsúti miniszterelnök kedvenc hobbiját támogassák.
Amíg a tisztifőorvos a könyvfesztivált veszélyesnek gondolja, azt a futballmecset már kevésbé, amit Európában egyedüliként nálunk tartanak meg nézők előtt. Ha lenne jogi lehetőségem dönteni a kérdésben, a mérkőzést biztosan zárt kapuk mögött rendeznék meg. De nincs jogom, így a felelősség is azoké, akiknek van - mondta Karácsony Gergely, főpolgármester.

Az MLSZ azzal védekezik, hogy minden járványügyi szabályt befognak tartani, azaz kötelező lesz a maszk, belépés előtt testhőt mérnek, és a szurkolók majd mindenhol tartják egymástól a 1,5-2 méteres távolságot. Csakhogy múlt héten Zugló polgármesterének, Horváth Csabának nem pont ezt mondták a szervezők. A XIV. kerület polgármestere nagyon tart attól, hogy a zuglói lakókat is rosszul fogja érinteni a Puskás Arénában megtartott mérkőzés.

Azt kérem Orbán Viktor miniszterelnöktől, fejezze be a hazárdjátékot, és döntsön úgy, hogy a meccset zárt kapuk mögött rendezik meg. Budapest vezetése számos alkalommal jelezte, a főváros felelőtlenségnek tartja, hogy a jelenlegi helyzetben nézők előtt rendezik meg a Szuperkupa-döntőt - mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere. 

A Bayern München–Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót” – írja közleményében az MLSZ.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.