LMP: A szociális szektorban dolgozók nem számítanak a kormánynak!

LMP: A szociális szektorban dolgozók nem számítanak a kormánynak!

Az egészségügyi szakdolgozók, a háziorvosok vagy a szociális szektorban tevékenykedők a vesztesei a kormány által a következő években tervezett egészségügyi béremelésnek - jelentette ki Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus közölte: az LMP egyetért az orvosi jövedelmek növelésével, de az erről szóló törvényjavaslat sokakról megfeledkezik. Rendezni kell az ápolói béreket is - hangsúlyozta, hozzátéve: az elmúlt időszak bérkorrekciója kicsi volt ahhoz, hogy megállítsa az elvándorlást.

Az időseket ápolók még rosszabb helyzetben vannak, holott gyakran sem a munkájuk, sem a végzettségük nem tér el a kórházban, ágy mellett dolgozókétól. A szociális szektorban dolgozókra is igen nagy terhet rótt a koronavírus-járvány - mondta.

Hohn Krisztina ezért azt sürgette: a kormány rendezze a szociális szektorban dolgozók bérét és egységesítse az egészségügyi és szociális bértáblát.

(Kiemelt kép: Hohn Krisztina Facebook-oldala)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.