A nemzet luxusasszonyai: fél év alatt 68 milliót tett zsebre a jachtminiszter felesége

A nemzet luxusasszonyai: fél év alatt 68 milliót tett zsebre a jachtminiszter felesége

Szijjártó-Nagy Szilvia sokkal jobban keres, mint hites ura: A céges osztalékból egy hétre elvihetné luxusjachtozni a családot, ha nem lenne kéznél egy Fidesz-közeli oligarcha.

Több mint jól keres Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter neje, Szijjártó-Nagy Szilvia. Az üzletasszony 2019 júniusában indította be divat- és formatervezéssel foglalkozó vállalatát, az Interior Design Kft. –t. A cég mindössze fél év alatt közel 70 milliót hozott a családi kasszába.

24.hu kutatásai szerint az Interior Design alaptőkéje 3 millió forint volt indulásakor. 2019 végére 229 milliós forgalmat ért el, adózott eredménye 70,6 millióra rúgott. A miniszter felesége ennek jelentős részét, 68 millió forintot osztalékként ki is vette.

Ajándékba kapta

Augusztusban bombaként robbant a hír, miszerint Szijjártó családjával az egyre csak gazdagodó Szíjj László luxusjachtján nyaralgat. A G7 kiderítette, hogy csekély 10 millióért bérelhető egy ilyen „játékszer”, amit a külügyminiszter havi bruttó 1,97 milliós fizujából egészen biztosan nem engedhet meg magának.

Az asszony viszont igen. A 68 millió forintos osztalékból 6 napra vihetné el vakációzni a családot, és még költőpénz is maradna. Viszont a szóban forgó jachtot csak úgy nem lehet kibérelni, ezért is aggályos, hogy Szijjártó elfogadta a több tízmilliós „ajándékot”.

Csakis a családnak köszönhetik

Hogy honnan van a temérdek pénz, amiből vállalkozni lehet? Szijjártó szerint rengeteget köszönhetnek a miniszter szüleinek, akik "éjt nappallá téve dolgoztak". Szijjártó István tehetős vállalkozó, aki már az első Orbán-kormány ideje alatt is szépen keresett vasútvonalak építésével.

NER-asszonyok

Szijjártó-Nagy Szilvia nem az egyetlen feleség, aki üzletasszonynak állt. Orbán felesége, Lévai Anikó a NER legbefolyásosabb üzletasszonya, mindig készségesen kisegíti a családját, akár pénz kell, akár pozíció. Ne feledkezzünk meg az ország királylányáról sem, Orbán Ráhelről, a miniszterelnök turisztikai szakértő lányáról. A felsorolásból nem maradhat ki Luxus Cecília sem, Rogán volt felesége. Mai napig rengeteg pénzt szakít ex-férje jóvoltából. Lehet, hogy Szijjártó neje is hasonló babérokra tör?

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter FB)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.